Sista barnmorsketräffen?

Idag var det träff hos barnmorskan igen :) kan ha vare sista innan förlossningen om inte krabaten vill vänta allt för länge på å komma ut :p har en träff inbokad 13/8 med å bebis är beräknad till 10/8 så vi få väl se :) Var iaf hos en ny barnmorska idag eftersom min är på semester. Hon idag var jättebra hon med :) Hon kollade mitt blodtryck vilket såg bra ut :) låg på 110/55. Sen mätte hon magen å lyssnade på hjärtljuden å det var bra alltihop. Lilla krabaten följer tillväxtkurvan exemplariskt :) Sen kände hon även efter hur den låg och det var ingen förändring sen sist så huvudet är neråt å fixerat :) Efter träffen har det varit full rulle i magen mest hela dagen, så himla mysigt å underbart :) Lägger in en bild på magen med från v37+4 (förra veckan):


OS :)

Då är OS igång med tjuvstart av fotbollen :) drar ju inte igång ordentligt förrän imorgon då det är invigning å alla andra idrotter med sätter igång å tävlar :) Fotbollen har ju iaf börjat bra för Sveriges del med vinst igår för damerna :) såg riktigt bra ut å kul att det gick bra för Ångermanlands bidrag Sofia Jakobsson :) Nu tittar jag på Brasilien-Egypten i herrarnas U21. Brasilien imponerar så dom hoppas jag går långt :)


Mamma och pappa <3

Nu har jag haft mina underbara föräldrar på besök nästan en hel vecka :) veckan har gått fort, som den gör när man har roligt, och Gud så underbart det vart :) Dom åkte till skara i fredags å vi åkte efter igår för att tillsammans tillbringa en dag på axevalla för lite V75 vilket var mycket trevligt :) Annars i veckan har det vart mycket fixande i lägenheten där vi fått hjälp av mor å far med lampor å allt möjligt :) sen var det ju Ullared i onsdags å torsdags kväll tog vi en tripp till Tranås för middag hos svärföräldrarna :) Tack mor å far för en otroligt bra vecka! Jag älskar er! <3


Ullared

Då befinner man sig i Ullared för å handla in lite billigare saker. Har hittat en hel del, speciellt till bebisen :) få se vad allt hamnar på kostnadsmässigt men billigare än nån annan stans för så mycket ska det ju iaf bli :) Bra med sånna här ställen men man skulle nog inte orka gå här för ofta men nån gng då å då funkar nog :)


Barnmorskan!

Har nu på morgonen hunnit med en barnmorsketräff :) Mitt blodtryck låg bra som vanligt: 100/60. Barnets hjärtljuden lät också bra, låg på 134 om jag inte mins fel. Magen växer som den ska å låg nu på 34. Allt detta innebar att kurvan följdes exemplariskt :) Sen var det dags att känna hur barnet låg, inte det skönaste när dom trycker så på magen men det kändes bra sa hon :) bebisen hade vänt sig men huvudet neråt å även fixerat sig så nu är det väl dags att packa väska för den verkar ju redo :) sen kan det ju ändå dröja men lika bra å förbereda sig för å va på säkra sidan. Nu ska jag städa ordning det sista innan mamma å pappa kommer :)


Tranåshelg :)

Helgen har till stor del tillbringats i Tranås. Fredag var det dock bio som gällde här i jönköping. Vi såg cockpit å den va riktigt bra :) Vi åkte sen till tranås på lördag eftermiddag å då blev det först fika hos Bennys föräldrar :) Efter det mötte vi upp Carro å Martin för att tillbringa kvällen i Bennys föräldrars stuga. Vi grillade, hade finväder, umgicks å hade det trevligt :) Idag söndag började vi med en utflykt till torpön. Va jättemysigt å fint där å god mjukglass hade dom med :) Sen blev det middag hos Bennys föräldrar innan vi åkte och hälsade på Michaela å lilla olli, så kul å träffa dom igen å nästa söndag kommer ev hela familjen och hälsar på hos oss :) Sen blev det hem till Jönköping igen för å städa lägenheten å nu är det klart så vi ska lägga oss å sova. Jobb för Benny imorgon och jag ska till barnmorskan vid 8 å sen på eftermiddagen någon gång kommer äntligen mina fantastiska föräldrar hit :) som jag längtat :) Torpön:


Göteborgshelg :)

Vi tog oss en tripp till Göteborg förra helgen vilket var fantastiskt, jag älskar den staden :) Vi åkte tidigt lördag morgon för att tillbringa större delen av dagen på Liseberg :) mysigt att vara där men något irriterande att inte kunna åka nått med gravidmagen, speciellt balder, men det kommer fler tillfällen :) Vid 18-tiden promenixade vi vidare in mot stan för att möta upp Josefine å Niklas som vi även bodde hos. Vi gick å åt på indisk restaurang innan vi tog bussen till deras nya lägenhet som låg vid vallhamraskolan som vi bodde på för 2 år sen på gothia cup :) För övrigt så har promenaden Liseberg-stan aldrig varit så tung innan som nu med magen, trodde nästan det skulle sätta igång där ett tag :p Hemma hos dom lärde vi känna deras dotter Gabriella lite mer samt att vi träffade deras Labrador Märta :) så härliga å glada båda 2 :) Söndag blev det ganska lugnt innan vi åkte iväg på glassbar med massa glass från sia :) sen blev det Partille centrum för å kolla in massa affärer, det fanns nästan allt :) sen blev det hemförd vid 16.30.


1 månad :)

Ja idag är det 1 månad till beräknad BF :) tänk vad dessa 8 månader hittills har rusat iväg så lär väl göra det den sista med..vill ju träffa lilla krabaten nu för å se vem det är som gömmer sig där inne :) Sen räknar jag ju iofs med att tiden kommer gå över men hur som så är det bra nära nu :) Magen v35 + 4


Magen v34 + 4


William 3 år

Igår 2/7 fyllde mosters "stora" älskling 3 år <3
tiden bara rusar iväg å han bara lär sig mer å mer för varje dag :)
tråkigt att jag än en gng inte kunde delta på hanns födelsedag..ha missat alla 3 å även hugos 1årsdag.
iofs va jag med en kort stund förra året på Williams födelsedag så alltid nått :)
William va med på 2 bilder i allehanda igår å han va det barn som vann 2 biobiljetter :) Här är länk till grattisinslagen i tidningen (välj kategori vi firar och postort Sollefteå, se 2/7 William och William 3 år):  http://allehanda.se/slaktvanner
 
Av oss i familjen fick William en filmbox med Pippi Långstrump så nu är han helt upptagen, han hade inte ens tid å prata med mig i telefonen :P så det va ju en lyckad present iaf :) Både han å Hugo älskar Pippi Långstrump :)
 
Älskade underbara och söta William <3
 
Saknar alla där hemma så mycket! ha inte träffat Storsyrran med familjen ordentlig sedan i Januari..skulle ju blivit en påskhelg med men då blev ju barna sjuk så dom blev hemma i sollefteå medan vi va i stugan..är iaf glad att vi åkte via sollefteå innan så jag hann träffa dom en stund iaf :)
Sen kommer ju iaf Hanna, Emma å William ner i augusti när våran älskade krabat tittat ut :) hoppas dock att Calle och Hugo hänger på med! :) å om lite mindre än 2 veckor kommer mamma å pappa hit med..som ja längtar!! <3
 

länge sen så mycket som skett..

Jag brukar ju blogga via appen i telefonen men den har inte funkat senaste veckorna så därför har det inte blivit någon uppdatering eftersom jag nstan aldrig sitter vid datorn nu för tiden.
 
Men va ha då hänt sedan skolavslutningen?
 
SEMESTER:
Jag jobbade 2 veckor till på fritids efter avslutningen och har därmed nu denna vecka gått på semester å kommande mammaledighet.
Känns skönt å vara ledig men va riktigt tungt att i fredags lämna in nyckeln och åka från min kära Örserumsskola..vill verkligen tillbaka dit sen så hoppas inte dom hittar någon behörig fritidspedagog för jag vill ha mitt jobb tillbaka :) Jag kommer sakna alla elever å personalen så..ni är helt fantastisk :) Bästa kollegan Anna å jag ska iaf fortsätta umgås..hur ska det annars gå lixom :P vill jobba med henne även i framtiden!!
 
Bilder från mitt jobb <3 :
 
 
BARNMORSKAN:
Har varit på ytterligare en kontroll och mina värden fortsätter att se bra ut :)
Bebisen följer även fortfarande kurvan vilket känns skönt :) Hjärtljuden och mätningen av magen va bra :)
Längtar så nu till vår lilla krabat men som tur är är det inte länge kvar..runt ca 5 veckor :)
 
ARBETSFÖRMEDLINGEN:
Va å skrev in mig på arbetsförmedlingen igår med..komme ju inte kunna jobba nått nu men va bra ja skrev in mig så jag kan skrapa ihop lite ersättning iaf + att dom sa att jag annars inte skulle fått nån ersättning från försäkringskassan sen heller om ja inte va inskriven där..detta eftersom det blir ett glapp mellan min anställning och mammaledigheten. så tack AF för den infon :)
 
BENNYS NYA JOBB:
Benny har även börjat sitt ny heltidsjobb förra veckan..han verkar trivas bra :)
förra veckan var han på lagret å plockade å det trivdes han riktigt bra med. Denna vecka ska han sitta å ta emot ordrar via mail å fax..å framöver även samma via telefon och tillslut när han är inskolad överallt så komme det varriera mellan dessa uppgifter som jag förstår det.
Bröderna Miller heter företaget å dom säljer mycke badrumsartiklar å så så ska ni göra om hemma så besäll hos dom ;) dom ha även andra praktiska saker som hängare, dörrhandtag mm..typ allt :)
Ni kan kolla in deras hemsida här: http://www.millergroup.se/
 
HANDLAT:
I helgen var det shopping som gällde samt fixa lite här hemma :)
blev massa blommor å krukor både för inne å ute så har pysslat med att sätta om blommorna så nu storstrivs dom :)
 
Köket:
 
Balkongen ut mot vättern:
 
Blomsterhörna i vardagsrummet:
 
vi köpte även såklart en del barngrejer (men fortfarande en hel del kvar):
* Babywatcher
* sockar

* pyjamaser

* spjälsäng (kostade 800 i utgångspris men fick den för 275 kr :D )
* spjälsängstillbehör (spjälskydd, madrass, bäddmadrass)
 
* skötbord
 
 
 
 
tror inte det är nått jag glömt nu som ha hänt..isf få ja uppdatera det framöver :)

RSS 2.0