Tranås

igårkväll åkte vi till Tranås för att umgås med Carro å Martin där vi var bjuden på middag..riktigt trevlig kväll med god mat och god efterrätt :) vi myste med vovvarna å med Leo såklart :)
blev ganska sent hos dom så vi åkte för å sova hos svärföräldrarna å där ville ju farbror Ronnie såklart med gosa å leka lite med Leo så då blev det ännu senare innan vi kom i säng men tur Leo tycker om å sova på förmiddagarna så vi fick ändå sova d timmar vi behövde :)

1 månad idag <3

Tänk att vi har haft våran underbara prins hos oss i 1 månad!
Var tar tiden vägen? Å vad naturligt det känns, som att det alltid varit så :)

Vi är så stolta å glada å vi älskar vår Leo över allt annat! <3
 
1-månadersdagen har tillbringats både hemma och hos farmor å farfar i Tranås.
Vi övernattade i Tranås natten mot idag å sen var vi kvar å åt lunch med innan vi åkte hemåt.
hemma har det varit mest hockeytittande för oss medan Leo sovit samt att vi har läst och sjungit för vår prins då han vart vaken :)


BVC å ortopeden

Idag har Leo först varit på BVC. Där mätte vi huvudet å det va nu 38,6 cm å vikten låg på 4290 g så han fortsätter att växa :)

Sen blev det en sväng till sjukhuset med där Leo gjorde sitt veckobad hos ortopeden. Vi ska även dit nästa tisdag för bad men även byte till en större skena då denna börjar bli för liten. Som hon som badade honom sa: "d här är en stor grabb det"..kul å höra men vill ändå ha honom liten med ;)


Vippa <3

Morgonen 2011-09-15 vaknar jag av att telefonen ringer å det var ett samtal som jag verkligen inte ville få :(

Vippa hade varit förstoppad 2 å 3 dagar innan men blivit bättre dagen innan så det kändes som en lättnad men då kom samtalet från mamma där hon säger att vippa inte kunde röra sig då hon blivit förlamad i bakbenen över en natt :( jag ville verkligen inte förstå att vi behövde avliva henne och jag bad dom vänta så jag kunde ta första bästa buss hem från Umeå för att ta farväl men det gick inte. vi kunde inte låta henne lida i så många timmar å nu i efterhand så är det förståeligt, men i den stunden ville man inte inse :(

Jag mins hur jobbigt det var att åka hem den helgen efteråt..ville verkligen inte komma in i huset å ingen vippa fanns där å mötte en i dörren :( jag tänkte då att jag skulle ringt storsyrran å frågat om jag fick bo hos henne ist men jag tog mod till mig å åkte hem istället å gud så jobbigt d va, å tomt :(

Alla dessa år å minnen vi fick med henne har varit helt fantastiskt å hon kommer alltid vara så otroligt saknad! <3

Vippa 1998-11-17 - 2011-09-15 :(


Försäkringskassan :(

Är så himla arg just nu på försäkringskassan :(

Först å främst så fick jag ett brev för ca 1,5 månad sen där det är beslutat vilken sjukpenningsgrundande inkomst som jag ska få vilket jag då räknat med gäller! Men så nu när jag ansökt om pengarna för föräldraledigheten så ringer dom å säger att jag bara får grundnivå, alltså 180 kr/dag första 180 dagarna :( det sjuka är när jag fyller i på hemsidan så utgår den från min sjukpenningsnivå som är ca 550 kr/månad men ändå får jag inte det
:(


Det är så himla sjukt att studier inte ska gynna en i sånna här fall, när det "fattas" typ 20 dagar enligt försäkringskassan för att jag ska få sjukpenningsgrundande inkomst..jag har skaffat mig en utbildning, som samhället vill att man ska, som tagit mig 4,5 år och dagen efter jag tagit examen har jag fått ett jobb som jag började jobba på. Och under tiden jag studerat har jag haft en anställning som instruktör på sidan av i 7 år + att jag jobbat lite extra med men det ansågs inte som giltig inkomst då jag inte kommit upp i 85000 kr/år. men hur ska man kunna komma upp i den summan då man studerar heltid för att skaffa sig en utbildning? å när man dessutom är klar med utbildningen är i den åldern att man vill bilda familj eftersom utbildningarna är så lång..hur ska man då kunna få ihop arbetstid för att få den ersättningen man är värd?
 
Allt kommer verkligen samtidigt som sagt. Först en smäll i ansiktet i måndags då benny blir uppsagd från arbetet å nu detta! Inte vår turvecka precis men d här ska vi fixa! Vi får leva snålt helt enkelt nu när det blir ca 10000 mindre inkomst/månad om nu Benny får den a-kassa vi räknar med..men skulle väl inte förvåna mig om det skiter sig med :p

Men Benny söker jobb för fullt å jag får nog jobba om jag vill med men känns inte bra för Leos skull. Vill iaf vara hemma med honom till efter jul :)

Det här löser sig det vet jag! Jag har ju iaf fått världens underbaraste son å det är han som är det viktigaste nu! <3 Klara oss ska vi ju iaf göra å jag har världens bästa föräldrar med som säger att dom hjälper oss om vi behöver :) men jag har sagt att vi först å främst ska försöka klara det sj å i värsta fall så lånar vi av dom. Men vi har en bra buffert med å det är ju inte förrän i november som det här börjar visa sig eftersom Benny får lön även i oktober.

Världens bästa föräldrar, jag älskar er!:


3 veckor :)

Oj vad tiden går, idag blir Leo 3 veckor å det "firas" med besök på BVC :)

Längden går fortfarande inte å kolla eftersom skenan sitter på men huvudet hade vuxit 0,5 cm sen förra veckan å han hade gått upp ca 2 hg med så allt växer som det ska :)
Han väger nu 4205 g å huvudomfånget är 38 cm :)

Bild på Leo med skenan:


Himla skit! :(

Fick lite halvpanik i måndags när jag var och badade Leo hos ortopeden..Benny skickar ett sms om att dom måste säga upp folk på hans jobb å eftersom han var sist in så är ju han en av dom som måste gå :(

Han har redan börjat söka nya jobb å ska på en intervju på måndag. Hoppas verkligen d här löser sig så snart som möjligt!

Så typiskt att det ska bli så här precis när vår älskade Leo har kommit till världen å när vi köpt bil. Hoppas nu bara Benny får den a-kassa han ska ha lr å att han får jobb så snart som möjligt!

Det brukar ju alltid lösa sig så hoppas på det nu med!


11 september = otursdag

Idag är det 11 år sen terrordådet i USA och 9 år sedan Anna lind blev mördad :(

Snacka om otursdatum å september överlag är mycket tråkigheter :/ utöver detta så Flygolyckan med Liv förra året och att vi fick ta bort vippa för snart 1 år sedan :(

Tur några positiva saker finns med då storasyster Hanna fyller år å dessutom även ska gifta sig i slutet av september :)


7 september :(

7 september 2011 hände något som inte får hända :( i fredags var det exakt 1 år sedan allas vår nr 1 Stefan Liv och hans lagkamrater i lokomotiv omkom i en tragisk flygolycka som hade kunnat undvikits.

Vi var nere vid kinnarps i fredags vid 19-tiden då det var minnesstund och en jättefin bild av Liv sattes upp. Sedan var det promenad till stranden där ljuslyktor släpptes upp i luften men det var vi inte med på utan vi åkte hem och släppte en sådan här istället.

Hoppas du har det bra i hockeyhimlen Liv! R.I.P :(


Örserumsskolan <3

Har idag varit på utflykt och första stoppet blev på mitt jobb i Örserum :) vilket välkomnande vi fick av personal och elever, ni är för underbara! Alla fick träffa Leo och han fick även lite presenter :)

Av 5-6:orna fick han 2 st HV71-nappar så dom vill försöka värva honom så vi får se hur det går ;)
Av mina kollegor fick han en filt, en nallebjörn, å massa fina kläder :)

Supertack till alla! Jag saknar och tänker på er varje dag! <3

Efter besöket på bästaste arbetsplatsen så åkte vi vidare till marknaden i adelöv där det blev lite handlande. Mysig marknad, med väldigt mycket folk och dessutom var den mycket större än vad jag trodde. Det blir nog en årlig tradition att åka dit :)


Tiden efter BB :)

Har ju glömt att skriva om den fantastiska tid som varit efter vi kom hem från BB.

När vi kom hem från BB på söndagen den 26/8 så fick vi genast besök. Först kom Leos farmor, farfar och farbror och lite senare kom moster och min fantastiska lillasyster Emma :) hon tillbringade sedan 5 dagar här hos oss innan hon sedan begav sig norrut igen :( hon skämde bort oss ordentligt med bakning å matlagning och det är vi så tacksamma för! Sen såklart så hann hon ju mysa massa med Leo med :)

Inte så länge nu till vi träffas igen, och då även resten av min fantastiska familj och släkt, sim jag längtar! Vi åker väl uppåt runt 26/9 då älskade storasyster ska gifta sig den 29/9 :) sen så stannar vi hemma i Sollefteå i ungefär 1,5 vecka vilket jag verkligen ser fram emot! :) Sollefteå är och kommer alltid att förbli hemma!

Sen så har vi även haft besök av kompisar sen vi kom hem å vi har varit på en dagsutflykt till Tranås med :) annars så blir det mycket mys å promenader :)


BVC å 2 veckor ung :)

Idag på Leos 2-veckorsdag har vi varit på BVC. Vi kunde tyvärr inte mäta honom pga skenan så vi får väl veta längd om si så där 6 veckor. Vi kunde ju iaf väga honom å det går bara upp å upp nu så det känns bra :) han väger nu 4015 g vilket innebär att han passerat sin födelsevikt med 95 g.

Efter BVC-besöket blev det en promenad ner till Huskvarna å sen efter lite shopping å mat gick vi hem igen :)


Ortopeden

Idag har vi varit hos ortopedien med Leo för att kolla hans höft då barnläkaren på BB kände en liten glidning i den vänstra höftkulan.

Nu när ortopeden undersökte kände han ingen tydlig glidning så det har börjat fixa till sig av sig själv, men för säkerhetsskull så kommer han ha en skena i 6 veckor. Är ju bra att det går å fixa sånt här medan han är liten men Inge kul å se att han blir så arg när han inte kan röra sig som han vill :( förhoppningsvis vänjer han väl sig med den så han inte blir så org men till dess får vi testa på att ha en liten skrikis från å till..hittills har han ju varit så extremt lugn så är väl bra han visar lite temperament med :p

Detta innebär att han ska ha skenan på sig dygnet runt i 6 veckor och att vi en gång/vecka måste tillbaka på ortopedmottagningen för badning då det är svårt att sköta själv hemma då man måste tänka lite annorlunda med skenan.

För övrigt så har han blivit förkyld med..vet inte om det är en vanlig förkylning lr om det beror på nått annat. Men nu får han iaf koksaltslösning någon gång/dag som gör att det öppnar upp så han får lättare att andas :) var så jobbigt inatt att se honom andas så tungt så jag hade jättesvårt å sova :( ville bara sitta och kolla honom så han mådde bra..å dessutom hade han mycket lättare för å andas då vi höll i honom eftersom han kom mer upprätt då än när han låg i sin egen säng.


RSS 2.0